خوابت چطوره؟
خوابت چطوره؟
تاحالا شده یک دفعه از خواب بپری؟ کابوس زیاد می بینی ؟ خوابت با کیفیت نیست ؟ وقتی از خواب بیدار میشی انگار یکی تو خواب ازت کار کشده و هنوز خسته ای؟
خواب خوب چیه؟
تمام این سوالات نشان دهنده ی این هستند که شما خواب خوبی ندارید یعنی اینکه کیفیت و ساعت و میزان خواب تان مناسب نیست.
خواب خوب خوابی است که سیستم شناختی شما را درست میکند و بعد از بیدار شدن شما کاملا شارژ و سر حال شده باشید.
خواب خوب باید به میزان 8.5 ساعت تا 9 ساعت برای همه ی افراد باشد واگر کسی کمتر از این میزان بخوابد شدیدا به مغز خودش اسیب میزند و سیستم شناختی مغز تحلیل می رود.
چرخه ی خواب یک چرخه ی 1.5 ساعته یا 90 دقیقه ای است یعنی اینکه ما در هر 90 دقیقه یک چرخه ی خواب را طی میکنیم، به خواب عمیق رفته و دوباره به سطح خواب و خواب سبک می اییم. و دوباره این چرخه تکرار می شود. اگر خواستید بیدار شوید یک چرخه ی خواب را حداقل کامل طی کنی یعنی در بازه های زمانی 1.5 ساعته بخوابید و بیدار شوید. 1.5 ساعت 3 ساعت 4.5 ساعت 6 ساعت 7.5 ساعت و 9 ساعت چرخه ها و بازه های خواب هستند
کمتر از 4 ساعت خواب بشدت برای مغز مضر است و شما را مستعد بیماری های افسردگی و اضطراب و استرس شدید می کند و زندگی تان را مختل.
اهمیت خواب خوب و با کیفیت
زمانی که ما یک خواب خوب داشته باشیم باعث می شود سیستم شناختی مان درست شود و بهبود یابد یعنی سیستمی از مغز که برای حل مسئله، تصمیم گیری و پردازش اطلاعات استفاده می کنیم به نوعی همان قوه ی عاقله
خواب خوب باعش می شود که سیستم هورمون های درون ریز بدن و غدد بدن به درستی کار کنند و به میزان و سر زمان خودشان هورمون ها را ترشح کنند چه در مردان چه در زنان، قاعدتا این مسئله برای زنان مهم تر است چون چرخه ی قاعدگی ایشان را منظم می کند.
خواب خوب باعث می شود سلامت جسمی و روحی روانی شما بهبود یاد و حفظ شود در کاهش استرس بیماری ها و مسائل پوستی تاثیر گذار است.
خواب خوب به اندازه و با کیفیت از استرس اضطراب و افسردگی جلو گیری می کند و برای بهبود هر کدام از این سه مورد هم بسیار مهم و تاثیر گذار است.
خواب خوب سیستم ایمنی را تقویت می کند و تمرکز و خلاقیت را افزایش و بیماری های قلبی و فشار خون را کاهش میدهد.
اگر خواب مان خوب نباشد چه اتفاقی می افتد؟
اگر خواب تان خوب نیست سیستم ایمنی تان ضعیف می شود
زندگی تان مختل شده و چرخه های خوابتان بهم میریزد
شما مستعد بیماری های روحی روانی و جسمی شدیدی میشوید
مثل افسردگی اضطراب و استرس و بیماری های قلبی عروقی.
سیستم شناختی و ای کیو ی شما بهم میریزد و مختل میشود یعنی تمرکز توانایی حل مسئله و هندل کردن چالش های روزانه ی زندگی و درس و … بریتان بشدت مشکل و سخت می شود.
سیستم هورمونی شما بهم می ریزد
یعنی هورمون های به موقع و به میزان درستی ترشح نمی شوند و این تاثیرات بسیار طولانی مدت تر و بد تری بروی جسم و روان شما خواهد داشت.